Categories
Akatemian aikajana Yleinen

KV-tiimi Tsekissä

8.4 Maanantai

Tapasimme KV-tiimin kesken Helsinki-Vantaan lentokentällä, tällä kertaa matkaan tarttui kolme akatemialaista, Essi, Henri ja Siiri. Ensimmäinen KV-tiimin yhteinen matka oli siis alkamaisillaan! Lennot sujuivat hyvin ja kesto oli vain reilut kaksi tuntia. Joensuusta matkustaessa matkatunteja kumminkin aina kertyy ja Prahassa ihmettelimme lähinnä vain Hostellimme aulabaaria. Kaikki Prahan hostellit joissa yövyimme olivat edullisia ja siistejä.

9.4 Tiistai

Tiistaina olikin aika jo suunnata kohti Karvinaa joka sijaitsee kävelymatkan päästä Puolan rajaa. Valitsimme matkata junalla, onhan se varsin kohtuu hintaista Tsekissä. Täytyy mainita että junamatka ei käy tylsäksi kunhan muistaa vain silmäillä ulos hienoja maisemia. Laajat vehreät pellot, pienet kylät sekä keskiaikaiset kirkot olivat mukavaa vaihtelua talvisesta suomesta.

Karvinan Keskustori

10.4 Keskiviikko

Karvina on pieni Tsekkiläinen kylä joka keskittyy kaivostoimintaan, asukkaita on noin 50 tuhatta. Turistina täällä ei välttämättä tekemistä olisi kuin muutamaksi päiväksi, mutta varmasti loistava kohde hermolomaa kaipaaville yrittäjille?

Aiheena ei ollut Harri vaikka siltä näyttääkin.

Pidimme Valmentajamme Harri Mielosen kanssa puheen Y-Akatemian toiminnasta, annoimme omia mietteitä kuinka se on toiminut opiskelijan näkökulmasta. aikataulu oli hieman tiukka, emmekä kerinneet pitämään itse osallistavaa osaa workshopistamme. Mutta uskon että mielenkiinto heräsi kuulijoilla tiimipedagogiikan saloihin.

Silesian University Karvinassa

Samana iltana suuntasimme jo kohti Prahaa, Paikallisella junaasemalla lippujen ostaminen osoittautui hieman oletettua hankalemmaksi, englannin kielentaito pääkaupungista lähdettäessä tippui huomattavasti. Mutta saimme huomata taas kerran että vaikka yhteistä kieltä ei löytyisi, niin kyllä aina jonkinlainen ratkaisu löytyy.

11.4 Torstai

Prahan yliopistossa on myös aukeamassa oma Akatemia, ja tarkoituksena on lokakuussa olla mukana heidän toiminassaan Bisionin huippuleirillä. Paikalliset Valmentajat olivat todella avuliata ja heidän kauttaan pääsimmekin tutustumaan koulun toimintaan pintaa syvemmälle.

Torstaina päivän agendana oli myös miettiä mahdollisuuksia huippuleirille ja mikä meidän roolimme olisi Prahan Akatemiassa leirin aikana.

Prahan Yliopisto oli valtava ja pienempiin kouluihin tottuneelle hieman sekavan oloinen. Opiskelijoita on noin 18 000 ja Koulutusaloja 7 joille jokaiselle on omat erilliset rakennuksensa. Päivässä ei vielä kerinnyt saada kunnollista kuvaa kuinka valtava alue onkaan, mutta parhaamme yritimme. Jonka huomasimme illasta kipeistä jaloistamme.

Kampuksella oli oma Panimo jossa olutta valmistettiin perinteiseen tsekkiläiseen tyyliin, varsin maukasta. Eläintarhakin löytyi jossa oli mm. apinoita, laamoja ja pirajoita. Opiskelijat pitävät elämistä huolta ja opiskelevat näin eläinkasvastusalaa. Yliopistolla meistä kuvattiin myös haastattelu, joka jännitti porukkaa selvästi. Tsekin Yliopiston porukka oli onneksi hyvin ammattitaitoista ja saimme niin monta yritystä kuin tarvitsimme.

Haastattelu jännistystä – Prahan Yliopisto

12.4 Perjantai

Perjantaille emme olleet sopineet tapaamisia tai tapahtumia joten päätimme pitää ihan perinteisen turisti-päivän! Kävelimme ympäri vanhaa kaupunkia kohti Prahan linnaa, nautimme kahviloiden antimista sekä teimme toivomukset kaarlen sillalla. Pyhän vituksen katedraali linnan pihalla oli vaikuttava näky ja katedraalin tornin kiipeäminen palkitsi varmasti yksistä parhaista näköaloista Prahassa. Kaupungissa on säilytetty vanhat rakennukset ja kapeillä käytävillä kävellessä voi päästä pienelle aika matkalle menneisyyteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.4 Lauantai

Launtaina olikin jo aika pakata kamat ja lähteä kohti Suomea, reissu antoi paljon ja innolla odotamme jo mitä tulevan pitää lokakuussa Osuuskunta Bisionin Huippuleirillä.

Díky a příště! – Kiitos ja ensikertaan!