Ajattelenko oikesti vai luulenko ajattelevani

Ajattele johtaja kuvailee johtamistyyliä, jota jokainen johtaja toteuttaisi nyt ja tulevaisuudessa. Johtajia, jotka ymmärtävät itseään ja muita. Johtajia jotka ovat tietoisia omasta toiminnastaan ja toimii tiiminsä hyväksi. Johtajia jotka palvelevat tiimiään niin, että he pystyvät poistamaan turhaa painetta ja löytämään yhdessä menetelmiä tekemään parempaa työnjälkeä.

  1. Kirjapistemäärä: 3
  2. Teos: Ajatteleva johtaja
  3. Kirjan kirjoittajat: Rasmus Hougaard, Teetta Kalajo, Heljä Ora
  4. Kategoria/opintojakso: 7005 Johtajuus

Ajattele johtaja kuvailee johtamistyyliä, jota jokainen johtaja toteuttaisi nyt ja tulevaisuudessa. Johtajia, jotka ymmärtävät itseään ja muita. Johtajia jotka ovat tietoisia omasta toiminnastaan ja toimii tiiminsä hyväksi. Johtajia jotka palvelevat tiimiään niin, että he pystyvät poistamaan turhaa painetta ja löytämään yhdessä menetelmiä tekemään parempaa työnjälkeä.

Kirjaa lukiessa pohdin miten toimisin itse johtoasemassa, varsinkin jos olisin oman tiimini ”leaderi”. Nykyinen menetelmä on yleisesti kannustaa koko tiimiä ja tehdä päätöksiä koko tiimin hengen kasvatukseen. Kääntäisin tilanteen toisten päin. Jokaista tiimiläistä pitäisi lähteä rakentamaan yksilöllisesti. Löytää heidän vahvuuksille käyttöä ja auttaa heitä ottamaan rohkeammin askelia. Oli tämä apu lähtien tuoksi tekemään myyntitehtäviä tai googlettamaan media tutoriaaleja. Tarkkaile, ohjaa ja motivoi.

Muuta muutettavaa olisi kokousta ennen oleva minuutin rauhoittuminen ja älylaitteiden poistaminen. Pieniä asioita, mutta helpottavat toimintaa huomattavasti. Töiden karkaaminen kotipuolelle ei ole onneksi ongelma tässä omassa tiimissä. Välillä voisi tulla enemmänkin töitä kotipuolelle.

Miten minun pitäisi henkilökohtaisesti parantua johtajana, minun pitäisi saada egoni pienemmälle. Olen helposti ylpeä asioista. Omista tai tiimini ja tuon niitä hihkuen esille. Nämä ylpeilyt saattavat vaivaannuttaa toisen osapuolen ja hidastaa hänen kehitystä tai meidän välisen yhteistyön kasvua. Ihmisiä pitää kehua ja positiivista palautetta pitää antaa. Ajoittaminen on vain tärkeää. Toinen ongelma on, että saatan olla liian “me”-henkinen osuuskunnan sisälläni tai ylipäätään y-akatemiasta. Ajattelevasta johtajassa puhutaan aloittelijan mielestä. Aloittelijan mieli näkee asiat tuorein mielin. Akatemiaa tai osuuskuntaa kohtaa tulevat muutokset pitäisi myös osata nähdä ajattelijan mielellä ja vältää vinouma, jotka ovat syntyneet huonoista kokemuksista tai huhuista.

Toinen kehitettävä asia on fokuksen pitäminen yllä. Fokus on asioiden tietoista tekemistä, niin että työ ei tapahdu automaatti toiminnalla tai ajatuksesi ei karkaile muihin asioihin. Suurimmat ongelmat olen korjannut säännöllisellä nukkumiselle, syömisellä ja taukojen ottamisella. Isoin ongelma on älylaitteet. Helpoin olisi luopua älypuhelimesta kokonaan, mutta se on nykystandardi työelämässä. Iso helpotus tuli muuttaa yksi kodin huoneista täyspäiseksi työhuoneeksi. Olen myös hiljentänyt suurimman osan vapaa-ajan kanavista. Älypuhelimen hävittämisen jälkeen on seuraavaksi tärkein tekijä toteuttamatta. Säännöllisen liikunnan harrastaminen. Nuorempana olin hyvin liikunnallinen, mutta media alalla keksii kaikki tekosyyt välttääkseen urheilua. Ajattelevan johtajan mukaan liikunta on mind fulnessin jälkeen kaikista paras tapa kehittää focusta ja suorituskykyä.

Lyhyt virsi kaunis, joten mitä on tärkeintä. Harjoittele focusta, luovu egosta, heitä älypuhelimet ja piristeet roskiin, harrasta liikuntaa ja kehitä itseäsi ja muita joka päivä. Näiden lisäksi luota itseesi ja tiimiisi. Suosittelen tätä kirjaa vahvasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita johtamisesta ja ymmärtämään miksi se on niin vaikeaa nykyään.