Ambivertti lukemassa introvertti kirjaa ekstroverteille

Introvertit: Työpaikan hiljainen vallankumous on erinomainen kirja, jos olet ekstrovertti, identiteettiä etsivä introvertti tai joku, joka ei tunne näitä käsitteitä.

1. Kirjoitettu: 13.06.2020
2. Kirjapisteet: 2
3. Kirja: Introvertit – työpaikan hiljainen vallankumous
4. Kirjoittajat: Linus Jonkman
5. Opintojakso: Johtajuus

 

Introvertit: Työpaikan hiljainen vallankumous on erinomainen kirja, jos olet ekstrovertti, identiteettiä etsivä introvertti tai joku, joka ei tunne näitä käsitteitä. Valitettavasti en ole kukaan näistä. Olen käsitteet ja itseni tunteva ambivertti, joka yritti etsiä tästä kirjasta syvempää analyysiä identiteeteistä ja persoonista. Tämä kirja on vain jäävuoren huippu siitä, miten ihmisen persoonallisuudet muodostuvat.

Vaikka kirja on hyvin kärkäs, se käsittelee aiheensa hyvin syvällisesti. Uutena asiana minulle kirja tarjosi teorian siitä mitä on stabiilia ja epästabiilia intro- tai ekstroverttiyttä. Stabiilius tai epästabiilius heijastaa ihmisen mielialoja ja yhdistää ne sisään- tai ulospäinsuuntautuneisuuteen. Muuten kaikki muut käsitteet olivat enemmän tai vähemmän tuttuja.

Ja tästä pitäisi tehdä pohdintaa, miten voisin hyödyntää tietämystäni käytännössä. Se on ainakin selvää, että mitä laajemmin tunnet erilaisia ihmistyyppejä ja kulttuurillisia taustoja, niin sitä paremmin pärjäät elämässä. Kirja vahvisti käsityksiäni, että sopisin itse parhaiten myynti- tai asiakaspalvelutehtäviin ulospäinsuuntautuneisuuteni vuoksi. Eniten heräsi kiinnostusta, että miten käsitellä henkilöitä, joiden persoonat kaartuvat epästabiilin puolelle, mutta tähän kirja ei antanut vastausta. Vastaukset löytynevät tutustumalla uusiin ihmisiin.

Persoonallisuus tai psykologinen kirjallisuus on hyvin mielenkiintoista ja tahtoisin tietää entistä enemmän näistä aiheista. Introvertit -kirja on hyvä aloitus asian tutkimiselle, mutta hyvin pinta raapaisu kaikesta siitä mitä identiteetti sisältää.

 

Kohta sitä pitää hakea yliopistoon lukemaan, että löytää syvempiä kirjoja.