Esiinny eduksesi

Esseen kirjoittaja: Tari Ramberg

Kirjoituspäivämäärä: 27.10.2020

Kirjapistemäärä: 2

TeosEsiinny eduksesi (2015)

Kirjan kirjoittaja: Bill McCowan ja Alisa Bowman

Kategoriat: Markinointi

 

Esiinny eduksesi

 

Lähdin toteuttamaan omaa YouTube kanavaa ja tahdoin kehittää omaa esiintymiskykyäni. Tahdoin havainnoida, että mitkä ovat esiintymiseni vahvuudet ja heikkoudet.

Kirjan mukaan olen jo hyvin vahva esiintymään. Osaan kuunnella puhujaa ja mukautua keskustelijan tahtiin. puhun rauhallisesti ja alustavasti hyvin tiiviisti. Rauhallisesta ja matalasta äänestäni on paljon hyötyä.

Kehitettävät asiat ovat puhumisasento ja tarinallistaminen. Asento on helppo korjata. Seiso suorassa, pidä kädet edessä kynäasennossa ja näytä kiinnostuneelta. Asento viestii avomaisuutta ja kiinnostusta. Jos kohde on haastava keskustelija, niin voit myös matkia hänen asentojaan, jolloin vastapuoli tuntee tilan turvallisemmaksi. Silti asennon ja kuuntelun lisäksi pitää osata olla mielenkiintoinen tarinan kertoja.

Hyvässä keskustelussa on tärkeää pitää mielenkiinto yllä, koska ihmismieli kyllästyy nopeasti ja keskittyminen katoaa. Tätä helpottaa puheen tahdin nopeuttaminen, puheen kuvittaminen kielikuvilla ja kehon liikkeillä ja pitäminen puhe tiiviinä. Tärkeitä asioita sanoessa nopeasti ja painokkaasti antaa tehoa keskusteluun. Se herättää keskittymisen ja asiankin muistaa paremmin. Se yhdistettynä kielikuviin ja kuvaileviin käsiliikkeisiin, niin huomio on taattu.

Tiivistäminen on varmasti kaikista haastavin. Eli on tärkeää pitää esiintyminen sujuvana. Kaikki kohdat puheessa ei tarvitse mennä täysin faktan mukaan ja ylipäätään liian tarkkoja lukuja ei kannata antaa, jos ei ole täysin varma tiedoista. Ilmaise itseäsi ja jos joku kysyy tarkempaa tietoa, niin voit korjata itsesi siinä kohtaa.

Oman puheen kehittäminen tapahtuu vain puhumalla. Puheen kehittämistä töissä ja vapaan ajan toiminnassa. Kirja ohjeistaa, että lähtee kehittämään yhtä asiaa kerrallaan ja näin aionkin toimia. Keskityn tiivistämiseen ja tahdin muuttamiseen.

Kirja oli erinomainen esiintymisen ja työyhteisössä toiminnan kannalta. Kirja antoi hyviä ohjeita myynnin ja palaverien kannalta. Suosittelen kirjaa hyvin vahvasti kaikille, joilla on vähänkään epävarmuutta omassa esiintymisessään.