Johda tunteita: menesty työelämässä

Johda tunteita: menesty työelämässä

Kirja: Johda tunteita: menesty työelämässä

 

Kirjan kirjoittaja: Camilla Tuominen

 

Päivämäärä: 27.7

 

Essee: Tomi Varis

 

Kirjapisteet: 2

 

Opintojakso: Tapahtumatuotantoprojekti

 

Kirja kertoo tunteiden johtamisesta ja miten yrityksiä ja ihmisiä johdetaan tekoälyn aikakaudella. Tulevaisuudessa työpaikoilla korostuu ihmisen tunneäly, luovuus, innovointi ja asioiden yhdisteleminen Maailma kehittyy ja työelämässä tekoäly kasvaa kasvamistaan. Koneet ovat tietotyössä ja tekokuudessa ihmisiä paljon parempia. Ihmisiä hämmentävät ja ohjaavat ulkoiset ärsykkeet eli tunteet. Kuinka näiden kanssa oikein toimitaan? Kirjassa pohditaan, mikä on ihmisten tarkoitus työelämässä ja mikä on tunteiden rooli yksilön sekä yrityksen menestymisessä. Ihmisillä on paljon taitoja, jolla yritys saadaan loistamaan tekoälyn rinnalla. Kirjassa on paljon havainnollistavia kuvia, joka saa sen monipuoliseksi ja todella mielenkiintoiseksi. Kirja antaa neuvoja, kuinka tunneälyllä saadaan paljon aikaan ja sehän on taito, jota nykyajan johtajilta odotetaan.

Kirja oli hyvin opettava. Syy siihen miksi tämän kirjan luin on oman tunneälykkyyden kehittäminen. Sen taidon kohdalla minulla on jonkin verran heikkouksia, joista en mielelläni puhu muille, sillä kukapa sitä haluaisi näyttää omia heikkoutensa. Toki iän myötä olen huomannut, että ihmiset painivat samojen epämukavien tunteiden kanssa, joten miksi pitäisin niitä sisälläni? Kun voin jakaa niitä ja sitä kautta oppia niistä enemmän. Tunteiden ilmaiseminen tiimityöskentelyssä on elintärkeää, koska se poistaa epätietoisuutta ja luo turvallisuuden tunnetta, joka taas vaikuttaa ihmisen suorituskykyyn positiivisesti.

Tunteiden kohtaaminen ja käsittely onkin mielenkiintoisempi juttu. Tässäkin asiassa kehitystä on vuosien varrella tapahtunut, varsinkin epämiellyttävien tunteiden käsitellyssä. Näiden epämukavien tunteiden kanssa taistelen päivittäin. Yksi tärkein asia minkä tämä kirjakin nosti ylös, on tunteiden nimeäminen: vuosia senkin asian opetteluun on mennyt. Muistan kun aikoinaan pakenin pahaa oloa, koska en tiennyt miten ne pitäisi kohdata ja selvittää. Jatkoin vain elämää eteenpäin ja ajattelin että kyllä se tunne sieltä ajan myötä helpottaa. Nykyjään tuleekin nimettyä ja yksinkertaistettua tunteita paljon, jotta epämääräisestä asiasta muodostuu selkeämpi ja sitä kautta sen tunteen selvittäminen helpottuu huomattavasti. Tässäkin taidossa on toki parannettavaa, mutta parempaa suuntaan mennään koko ajan.

Kirjassa nostettiin esille myös positiiviset tunteiden käsittely ja kohtaaminen. Oikeastaan en ole sitä asiaa sen kummemmin ajatellut kuinka tärkeää se asia on ja miten se vaikuttaa elämänlaatuun. Olen keskittynyt enemmän negatiivisten tunteiden käsittelyyn, kuin positiivisten tunteiden.  Se että osaa käsitellä kaikenlaisia tunteista on todella tärkeää, jotta löytää tunne-elämän tasapainon. Tämä onkin suurimpia oivalluksia kirjan aikana.