Menestyjän bisnespakki: naisyrittäjän työkirja

Esseen kirjoittaja: Emilia Perkkola

Kirjoituspäivämäärä: 21.5.2020

Kirjapistemäärä: 1

Teos: Menestyjän bisnespakki: naisyrittäjän työkirja

Kirjan kirjoittaja: Marika Roth

Kategoriat: Yritystoiminnan käynnistäminen

 

Menestyjän bisnespakki: naisyrittäjän työkirja   

Kirjan, ”Menestyjän bisnespakki: naisyrittäjän työkirja”, on kirjoittanut taloushallinnon tradenomi ja enneagrammivalmentaja Marika Roth. Hän kuvailee itsensä myyntiorganisaation kasvatiksi, joka kirjan kirjoittamisen lisäksi valmentaa aloittavia yrittäjiä sekä kunnianhimoisia yrittäjänaisia saavuttamaan bisnesunelmansa. Kirjassaan Roth opettaa liiketoiminnan perusteet, jonka myötä lukija oivaltaa, millaisten rakennuspalikoiden avulla menestyväksi yritykseksi/yrittäjäksi kasvu tapahtuu.

Tulevaisuudessa menestyvän yrityksen/yrittäjän ensimmäinen rakennuspalikka Rothin mukaan on itse yrityksen perustaja. On tärkeää tuntea itsensä, tunnistaa ja tiedostaa arvonsa sekä luottaa itseensä, jotta matka menestyväksi yritykseksi/yrittäjäksi ei pääty oman pään sisässä vallitsevien ennakkoluulojen ja pelkojen vuoksi. Yrityksen perustajaa seuraa missio ja visio. On tärkeää tietää ja tiedostaa, miksi yritys perustetaan ja mikä/mitkä ovat sen tavoitteet.

Kirjan alkupuolella Roth keskittyy edellisessä kappaleessa esille tulleisiin asioihin eli toisin sanoen hän keskittyy lukijaan ja lukijan bisnesunelmaan. Loppupuolella käsitellään muun muassa yritysmuodon valintaa, taloutta, yritykseen ja yrittäjyyteen liittyviä termejä, kirjanpitoa ja vakuutuksia sekä verotusta.

Itselleni tärkeimmät luvut kirjasta ovat missio ja visio sekä asiakashankinta. Miksi perustan yrityksen? Mikä on tavoitteeni? Kuka on asiakkaani? Missä asiakkaani ovat? Kuuntelin kirjan äänikirjana, mutta ajattelin hankkia sen itselleni fyysiseksi kirjaksi, koska se sisältää tekstin lisäksi paljon tehtäviä. Tehtävien avulla omaa bisnesunelmaa tulee miettineeksi laajemmin ja monesta eri näkökulmasta.