Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?

Kirjan perusmenetelmät ihmisten käsittelyyn on: Älä arvostele, tuomitse tai valita.

1. Kirjoituspäivämäärä: 14.12.2019
2. Kirjapistemäärä: 2
3. Teos: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
4. Kirjan kirjoittajat: Dave Carnegie
5. Kategoria: Tiimiyrittäjyys

Dave Carnegien Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa on julkaistu ensimmäisen kerran jo vuonna 1937, mutta silti sen opit ovat suurilta osin edelleen paikkaansa pitäviä. Kirjassa käsitellään monin eri esimerkein sitä, kuinka ihmisten kanssa tulisi kommunikoida ja kuinka ihmiset tulisi kohdata ihmisinä taustoista riippumatta. Kirjan perusmenetelmät ihmisten käsittelyyn on: Älä arvostele, tuomitse tai valita.

Kuusi tapaa saada ihmiset pitämään sinusta:
1. Ole aidosti kiinnostunut muista
2. Hymyile
3. Ole hyvä kuuntelija
4. Muista, että nimi on ihmiselle tärkeä
5. Puhu asioista, mikä kiinnostaa toista
6. Saa toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi

Mielestäni kaikki nämä tavat ovat tärkeitä tiimityöskentelyssä. Tiimin jäsen antaa varmasti enemmän tiimille, jos hän kokee itsensä tärkeäksi ja muut ovat aidosti kiinnostuneita hänestä. Suurin osa kirjan asioista onkin melko yksinkertaisia, pieniä tekoja. Mutta juuri ne pienet teot ovat niitä, jotka meiltä useimmiten unohtuvat. Milloin viimeksi sinä olet sanonut vilpittömästi kiitos tai anteeksi?

Käskyt eivät miellytä ketään

Suorien käskyjen sijaan tulisi esittää kysymyksiä, kuten Pystymmekö tekemään..? Pitäisikö meidän muuttaa..? Itselläni on tämän asian suhteen vielä paljon kehitettävää, mutta akatemian aikana olen kehittynyt jo parempaan suuntaan.

Saa toinen sanomaan ”Kyllä, kyllä” heti alussa

Taitava puhuja saa heti puheensa alussa liikkeelle myönteisiä ajatuksia. Se panee kuulijat suhtautumaan ajatuksiin positiivisesti. Keskustelun alussa tulisi yrittää saada vastapuoli vastaamaan kysymyksiin, joihin voi periaatteessa vastata vain ”Kyllä”, jolloin vastapuolesta tulee yhteistyökykyisemmäksi ja asioista neuvottelu on paljon helpompaa.

Kun mikään muu ei toimi, esitä haaste

Kirjassa ollut esimerkki tehtaan päivä- ja yövuoron väliltä oli erittäin mielenkiintoinen muistutus siitä, miten pienikin yksinkertainen haaste voi tehdä suuria tuloksia.

Lopuksi

Kirja on hyvä muistutus siitä, että hyvillä käytöstavoilla ja toisten ihmisten kunnioituksella pääsee elämässä helpommin eteenpäin. Ehdoton lukusuositus kaikille, jotka haluavat kehittää omia sosiaalisia taitojaan.