Modernin johtajan käsikirja

Älä ole pomo!

  1. Esseen nimi: Modernin johtajan käsikirja – Älä ole pomo
  2. Kirjoituspäivämäärä: 31.12.2020
  3. Esseen kirjoittaja: Joose Homanen
  4. Kirjapistemäärä: 2 YPK
  5. Kirja: Modernin johtajan käsikirja – Älä ole pomo
  6. Kirjoittajat: Mika D. Rubanovitsch

 

Muutaman tovin odottelun jälkeen sain kirjastosta lainaan vihdoin Rubanovitschin kirjan Modernin johtajan käsikirja. Mielestäni kirjassa oli paljon ajatuksia herättäviä pointteja ja kirja olikin erittäin mielenkiintoinen teos. Kirja pitää sisällään asioita modernin johtajan määrittelystä aina johtamisen haasteisiin ja etäjohtamiseen.

Millainen on moderni johtaja?

Kirjassa kerrotaan johtajuuden olevan jatkuvassa murroksessa, ja johtajan on pyrittävä omaksumaan jatkuvasti uusia asioita pysyäkseen kehityksen mukana. Johtajan on ensin tunnettava itsensä, jotta voisi johtaa muita. Kirjan mukaan modernin johtajan tulee ymmärtää tiimin jäsenten vahvuudet ja motivaation lähteet. Lisäksi modernin johtajan tulee auttaa tiiminjäseniä ymmärtämään paremmin itseään sekä kehittämään itsensä johtamisen kykyjä.

Moderni johtaja ymmärtää myös, että norsunluutorneista huutaminen ja käskeminen on historiaa. Nykypäivän tyyli on se, että joukkoja johdetaan edestä, mutta joukossa johtaminen on modernia johtamista. Yhdessä tekemällä johdetaan tulevaisuudessa.

Kirjan mukaan modernin johtajan tulee myös ymmärtää, että nykypäivänä ei johdeta vain ihmisiä tai asioita, vaan lisäksi myös tunteita. Modernin johtajan tulee ymmärtää mikä merkitys on sanoilla kuten empatia, kuuntelu ja arvostus.

Rubanovitschin mukaan modernin johtajan kolme tärkeintä teesiä on:

  • vuoropuhelun ylläpitäminen
  • suunnan selkeä määrittäminen
  • toiminen kuten opettaa

Kirjassa Rubanovitsch muistuttaa, että johtaja on palveluammatti. Kirjaan on kuvattu tärkeimmät modernin johtajan ominaisuudet. Kirjassa ominaisuuksia ei ole lueteltu tärkeysjärjestykseen, sillä ne ovat kaikki oleellisia modernille johtajalle. Ominaisuuksia on esimerkiksi mahdollistaja, kasvattaja, bisneksen rakentaja, delegoiva johtaja sekä luottamuksen rakentaja.

 

Lopuksi

Kirjassa on paljon erilaisia listoja ja viittauksia, mikä tekee kirjasta hieman monimutkaisen ja jopa vähän puuduttavan lukea. Näistä asioista huolimatta kirja pitää sisällään paljon tiukkaa asiaa johtamisesta asiantuntevalla otteella. Rubanovitschin pitkä ja laaja kokemus näkyy kirjassa, ja suosittelenkin kirjaa kaikille johtamisesta kiinnostuneille.