Think And Grow Rich

1.Kirjoituspäivämäärä: 20.08.2020  

2.Kirjapistemäärä: 2  

3.Teos: Think And Grow Rich 

4.Kirjan kirjoittajat: Napoleon Hill 

5.Kategoria: Tiimioppijan matkaeväät 

 

Napoleon Hillin legendaarinen 1937 julkaistu kirja rikastumisen saloihin on myynyt yli 50 miljoonaa kopiota. Kirjan ydin on omien ajatusten ja alitajunnan muovaamisessa suuntaan, jossa se alkaa tuottamaan positiivisia asioita yksilön elämään. Kirjassa esitellään erilaisia harjoitteita joista osaa tehdään kahdesti päivässä aamuin illoin muuttamaan oman alitajunnan syöttämiä ajatuksia. 

 

Itsesuggestio 

Muuttamalla omia ajatuksiasi erilaisten mantrojen avulla on mahdollista muuttaa mielesi toistuvia kaavoja kokonaan uusiksi. Positiivisilla ajatuksilla varustettu mieli toimii sen mukaisesti. Positiivisten ajatusten voimalla myös teot ovat positiivisia jolloin pystyt antamaan maailmalle enemmän. Ja kun annat paljon maailmalle se antaa myös paljon sinulle takaisin. 

Halu saavuttaa 

Pelkät positiiviset ajatukset eivät riitä saavuttamaan suuria. Lisäksi vaaditaan todellista intohimoa saavuttaa haluamasi. Ilman riittävää halua ei ole motivaatiota tehdä tarpeeksi töitä asioiden eteen. 

Luottamus 

Luota prosessiin. Menestyksekkäät ihmiset eivät ole lannistuneet lukuisista tielleen osuneista vastoinkäymisistä vaan nousseet aina ylös ja jatkaneet eteenpäin. 

Erityisosaaminen 

Sinulla tulee olla erityisosaamista paljon kilpaillussa yhteiskunnassa jotta työpanoksellasi on arvoa. 

Mielikuvitus 

Opi käyttämään mielikuvitustasi työkaluna ja käyttämään ajattelussasi useita eri näkökulmia. Näin saat luotua uusia toteutustapoja vanhojen tilalle. 

Prokrastinaatio 

Sen sijaan että viivyttelisit on sinun ryhdyttävä tuumasta toimeen. Opettele tekemään päätöksiä nopeasti ja ole itsetietoinen omasta viivyttelystäsi. Yleensä asioiden lykkääminen johtuu omista ajatuksistasi joten seuraa niitä. 

Pelko 

Pelko estää sinua tulemasta parhaaksi versioksi itsestäsi. Tulemme kaikki kuolemaan joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin, joten miksi hukata elämääsi pelossa kierien? 

 

Kirja pyörii aika paljon rahan ympärillä niin kuin se olisi joku ultimaattinen onnen tuoja. Siitä vähän miinusta. Muutoin ihan hyviä pointteja ihmisen psykologiasta ja kuinka voimme siihen itse vaikuttaa. 

2.5/5