Esseen nimi: Perseelle potkimisen käsikirja
Kirjoitettu: 30.4.2020
Esseen kirjoittaja: Sanni Leppänen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Perseelle potkimisen käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Lasse Sseppänen
Opintojakso: Tiimioppijan matkaeväät
Luin ensimmäisenä kirjanani Lasse Seppäsen kirjoittaman perseelle potkimisen käsikirjan, jossa käsiteltiin kaikessa yksinkertaisuudessaan motivaatiota, mitä se on, miten sitä voi lisätä, mitkä asiat sen voi tukahduttaa ja niin edelleen. Kirjan tietoa oli helppo peilata omaan elämään, joka taas osaltaan auttoi ymmärtämään myös itseään ja tekemisiään paremmin uudesta näkökulmasta.
Kirjassa sanottiin hyvin, että motivaatio on kimppu motiiveja eli syitä miksi me jotain asiaa tehdään. Se on myös voima, joka saa meidät kaikki liikkeelle, sitä kaikki aina toivoo, se on tahtoa haluta ja ennen kaikkea se on meidän tukipilarimme vaikeissakin tilanteissa. Siihen vaikuttaa puheet, mielikuvat, ajatukset, tunteet, hajut ja maut ja monet muut. Edellä mainittuiden ”ärsykkeiden” vaikutus motivaatioomme on viime kädessä meidän omalla vastuullamme esim. annammeko sateen vaikuttaa motivaatioomme mennä salille tai annammeko yhden negatiivisen kommentin lannistaa koko motivaatiomme itselle tärkeään asiaan. Nämä asiat olisivat hyvä jokaisen tiedostaa omassa arjessaan ja elämässään, mutta liian ankara ja vaativa jokaisessa asiassa ei kuitenkaan tarvitse itselleen olla.
Kirja oli mielestäni miellyttävä lukea ja teksti oli näin aloittelijallekin helppoa luettavaa, koska teksti oli kirjoitettu ja jäsennelty selkeästi. Asiat oli esitetty loogisessa ja fiksussa järjestyksessä sekä kirja sisälsi paljon hyviä ja tehokkaita tehtäviä oman motivaation määrittelyyn ja kehittämiseen. Kirja oli visuaalisesti kivan näköinen ja kuvilla oli luotu selkeämpää rakennetta. Jos jotain negatiivista pitäisi kirjasta sanoa, niin se sisälsi aika paljon samasta näkökulmasta kerrottuja mielipiteitä, asioita olisi voinut katsoa myös muista näkökulmista. Kirja jätti paljon pohdittavaa omaan motivaatioon tehdä ja/tai olla tekemättä asioita ja nimenomaan, että pystyy jatkossa tiedostamaan tilanteet paremmin jos ei vaikka jotain “pysty” tekemään, koska keksi juuri sopivan tekosyyn olla tekemättä.