Akatemiassa medianomina

Kirjoittaja Tari Ramberg

Mitä on olla akatemiassa medianomina? Tähän vastaus on hyvin yksilöllistä. Opiskelen toista vuotta akatemiassa (kolmatta vuotta medianomin tutkintoa) ja olen siinä ajassa tehnyt markkinointimateriaalia akatemialle, projekteille, päässyt mainosfirmaan tekemään keikkaa, yritysmainontaa firmoihin ja tehnyt omaa lyhytelokuvaa akatemian aikana. Muutkin medianomit myyvät palveluita muille yritykselle tai tekevät somemarkkinointia omiin projekteihin, taikka omalle tiimiyritykselleen. On myös niitä, jotka ovat löytäneet uusia intohimoja median ulkopuolelta ja kasvaneet sitä myötä monipuolisemmiksi tekijöiksi.

Yksi suurimmista syistä miksi lähdin akatemiaan, oli juuri tämä vapaus. Teen paljon projekteja ja kokeiluja omalla ajallani ja nyt pystyn liittämään kaikki ne opintoihini. Voin turvallisesti kehittää itseäni siihen suuntaan, johon haluan. Toinen iso tekijä oli uudet verkostot. Olen päässyt tutustumaan mahtaviin tyyppeihin, jotka ovat oman koulutusohjelmani ulkopuolelta. Nämä tutustumiset ovat avanneet enemmän mahdollisuuksia ajatuksille siitä, että on useampiakin tapoja, joilla voin työllistyä ja menestyä.

Akatemia on siis minulle paikka hallita omia opintoja ja opiskella juuri sillä tavalla, joka on ominaista minulle. Paikka, josta löytyy motivoituneita tekijöitä ja ihmisiä, jotka näkevät sekä isomman kokonaisuuden, että pienet yksityiskohdat. Tiimissä opiskelu on tulevaisuutta.

Haluan sanoa, että tehkää sitä, mikä teitä oikeasti kiinnostaa ja unelmoikaa ääneen. Uskokaa prosessiin tai mihin tahansa, joka motivoi teitä eteenpäin. Koronakin loppuu ja uudessa arjessa kaikki pääsemme toteuttamaan itseämme.

Itsellänikin paluu opinnäytetyöhön, mutta ennen sitä biisisuositus lukijalle: Jack Stauber – Buttercup. Hyvää etävappuja ja toivottavasti kaikki näemme pian kasvotustenkin.

Menevin terveisin Tari Ramberg